sábado, 10 de octubre de 2020

TÈCNIQUES D’ESTUDI ON VAS A ESTUDIAR?

 

TÈCNIQUES D’ESTUDI
ON VAS A ESTUDIAR?


Atenent a la situació actual, és important I necessari que analitzeu el lloc a on estudieu, ja que aquest pot o no afavorir la vostra concentració i l’aprofitament del temps d’estudi. El lloc ha de presentar les següents condicions:
– Una taula espaiosa i ordenada
– Que eviti distreure’t
– Que sigui silenciós, sense ràdio ni TV
– Amb bona il·luminació: natural o artificial (amb dos focus de llum, una ambiental i una altra directa)
– Que t’hi trobis còmode

Control de proves i treballs
Sempre vos parlem de la importància de planificar-vos, ara més que mai és un dels aspectes més importants que heu de tenir en compte. Durant aquestes setmanes el professorat us anirà donant tasques que realitzar a través d’AULES o altres mitjans. És cabdal, primer de tot, que us anoteu en un calendari visible des del vostre lloc de treball o a l’agenda la temporització d’aquests treballs, ja que vos permetrà planificar-vos, conèixer el que és més urgent etc. Seria bo que diversifiquesseu el treball setmanal d’acord amb la previsió escrita en el calendari.

Planificació de l’estudi
Altre aspecte que canvia en aquestes setmanes és la preparació del examens. No tindre examens presencials no és indicador de no estudiar. Cal assolir els continguts que els vostres professors I professores us fan arribar I per això serà necessàri un estudi setmanal d’aquests. Cal tenir en compte que l’avaluació continua I que us aniràn indicant com s’avaluarà el vostre progrès que no ha de parar!
És un bon moment per a repasar allò que no vam poder per aquell exàmen, recopilar
preguntes per fer al professorat fent ús d’AULES o el seu correu electrònic (si no el
teniu, podeu demanar-li’l)…

Suggeriments:
– Tenir decidit i escrit un horari de treball amb allò que pertoca fer cada dia, sempre amb una previsió de les dates.
– Organitzar-se l’estudi començant per una tasca de dificultat mitjana, continuar per una de dificultat més gran i després per la de dificultat més baixa, ja que s’estarà més cansat.
– Estudiar aplicant tècniques d’elaboració de la informació.
– Recollida d’informació, selecció i material necessari.
– Ampliació d’apunts (altres apunts, llibres, diccionaris, etc.).

Durant l’estudi:
Sabem que és difícil però per estudiar cal sentir-se motivat!.
– Cal que trobis sentit, interès I utilitat en el que estudies.
– És bàsic relacionar els nous aprenentatges amb els que ja es tens assolits i utilitzar la creativitat per fer agradable l’estudi (per exemple, gravar-se un tema i escoltar-lo tranquil·lament després, repetir un tema davant del mirall, explicar 
– Marcar objectius diaris i després , un cop assolits, cal que et felicitis pel que has aconseguit, concedeix-te un premi amb alguna activitat agradable.
– Cal intercalar periodes d’estudi amb períodes de descans.
– Mentre s’estudia, és molt important remarcar que s’han de tenir en compte alguns hàbits que són beneficiosos per a l’estudi: menjar de forma equilibrada, dormir les hores necessàries (entre 7 i 8), evitar el cafè, el te, les i, per últim, fer exercici físic, ja que redueix l’ansietat i augmenta l’estat d’ànim. (puja I baixa escales, busca taules d’exercicis a youtube…)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

RECULL NORMATIVA